Analiză AliExpress: Trebuie să citeşti asta înainte să mai cumperi de la AliExpress

Aliexpress Logo
Când Alibaba Group au decis să lanseze noua platformă internaţională AliExpress.com, numeroşi experţi în comerţul electronic din China şi-au exprimat îndoielile în legătură cu acest proiect. Cu toate acestea, de la debutul oficial din aprilie 2010, toate dubiile s-au risipit. Astăzi, ca lider în comerţul engros, AliExpress are un nou succes: Alibaba.

AliExpress şi Alibaba.com

În ultimul deceniu, încă din 1999, Alibaba.com şi-a câştigat renumele incontestabil pe piaţa internaţională a comerţului engros şi aproape toţi comercianţii importanţi au auzit de Alibaba.com. Prin comparaţie, unii oameni de afaceri încă nu s-au familiarizat pe deplin cu AliExpress. Dacă aveţi nevoie de comenzi în cantităţi mici cu transport rapid şi siguranţă, vă încurajăm să aflaţi mai multe despre AliExpress.

După cum se vede, AliExpress este alcătuit din Ali + expres. Da, este limpede încă de la început că Ali Express reprezină o modalitate rapidă de realizare a tranzacţiilor engros oferită de Alibaba. După cum se ştie, Alibaba.com percepe taxă de membru pentru furnizori şi oferă informaţii relevante în principal pentru cei care cumpără şi cei care vând. Spre deosebire de Alibaba.com, AliExpress.com nu percepe nicio taxă de la membrii înregistraţi (indiferent dacă sunt furnizori sau cumpărători) şi supraveghează întreaga tranzacţie dintre cele două părţi. Este o platformă engros dedicată furnizorilor şi comercianţilor mici şi mijlocii. Sunt acceptate şi comenzi minime de 1 item şi oferă transport express, rapid şi uneori fără costuri. În plus, pe AliExpress puteţi găsi o mare varietate de produs – este într-adevăr destinaţia perfectă pentru o comandă engros de dimensiuni mai mici.

Credibilitatea AliExpress

Pe internet, se găsesc, ocazional, şi clienţi nemulţumiţi care se plâng de „păcăleala” AliExpress. Doar dacă vă gândiţi la imaginea de succes pe care şi-a construit-o Alibaba în întreaga lume şi veţi realiza imediat că o companie cu reputaţie internaţională precum Alibaba nu îşi poate jecmăni clienţii. Unii clienţi pot avea o experienţă neplăcută cu anumiţi furnizori individuali şi nu au găsit o soluţie prin AliExpress. Din astfel de situaţii reies şi plângerile.

Vă reamintim că deşi AliExpress respectă o politică foarte strictă de verificare a fiecărui furnizor înainte de autorizarea acestuia ca membru, nu toţi furnizorii sunt de fapt calificaţi, iar unii dintre ei pot fi şi necinstiţi. Pentru a evita astfel de neplăceri, trebuie să verificaţi credibilitatea furnizorului care vă oferă marfa de care sunteţi interesat – prin feedback şi rating/note, nivelul furnizorului şi alte detalii listate pe pagina cu detaliile produsului. Dacă se întâmplă să fiţi nemulţumiţi de tranzacţie, nu uitaţi să apelaţi la AliExpress în scurt timp.

aliexpress screenshot

Livrarea AliExpress

Pe pagina fiecărui produs puteţi găsi mijloacele de transport disponibile pentru acel item sub „Shipping  &Packing”. Fiecare companie de transport este listată aici, cu informaţii detaliate care includ costul transportului, reduceri şi timpul de livrare. AliExpress colaborează cu mai multe companii de transport pentru ca utilizatorii să aleagă în funcţie de preferinţe. Pentru transport expres, platforma engros chineză oferă EMS (China Post), UPS, DHL, FedEx, TNT, SF şi multe altele; pentru servicii poştale, există Air Mail (China Post). Însă nu toate aceste opţiuni sunt disponibile pentru fiecare item. Depinde şi dacă furnizorul foloseşte aceste servicii pentru comenzile sale. Deci cel mai bine verificaţi în secţiunea „Shipping&Packing”, cum am precizat mai devreme.

Plata AliExpress

La momentul de faţă, AliExpress acceptă PayPal, Moneybookers, Visa, MasterCard şi transfer bancar. Se acceptă şi anumite carduri selecte, inclusiv Maestro, Solo, Carte Bleue, PostePay, CartaSi, 4B şi Euro6000. Între timp se vor mai adăuga opţiuni de plată.

În concluzie, eu personal am încredere deplină în AliExpress, pe care o consider cea mai bună platformă engros din China pentru tranzacţii mici şi mijlocii. Folosind AliExpress, utilizatorii se bucură de o experienţă plăcută de cumpărături, cu costuri minime şi produse de calitate. Nu asta caută toată lumea?

Intrați pe Aliexpress.com >>>

aliexpress shop

Rezumat
Ultima actualizare
Produs revizuit
AliExpress
Rating-ul autorului
41star1star1star1stargray