E G2A sigur sau e vreo teapa?

g2a logo

E G2A sigur sau e vreo teapa?

Daca ai vedea o pagina web care ofera coduri de activare pentru software la un pret redus in mod substantial, ai avea dreptate sa fii suspicios. In ziua de azi e dificil sa faci diferenta intre tepe si afaceri legitime si multe persoane ne intreaba daca e sigur sa cumperi jocuri de pe G2A.com. Deci e G2A sigur? Iata ce stim despre asta:
g2a logo

Cum functioneaza G2A?

G2A.com este o pagina web care – precum Gumtree sau EBay – reuneste vanzatorii si cumparatorii de pe piata gri de coduri de activare pentru jocuri PC sau pentru accesarea creditului PSN sau Xbox Live, dar si de alte coduri pentru alte tipuri de software.

Ca sa fie clar, G2A nu vinde in nume propriu aceste coduri. E pur si simplu o platforma de tip piata, unde oamenii pot vinde coduri pentru jocuri. Ce faci tu este sa cumperi codul de activare, sa astepti sa il primesti prin e-mail si apoi sa te indrepti catre platforma relevanta: Ubisoft Uplay, Steam etc, sa te autentifici si sa selectezi optiunea de activare a jocului respectiv. Copiezi codul primit si apoi descarci fisierele jocului de pe serverele platformei, nu de pe G2A.

Atunci cum poate sa fie atat de ieftin, ne intrebi. Raspunsul consta in faptul ca preturile jocurilor variaza intre diferite tari, in functie de salariile medii. Vanzatorii cumpara coduri de activare din regiunile cele mai ieftine, pentru a le vinde cumparatorilor din cele mai scumpe. Astfel, ei fac profit in timp ce jucatorii fac o economie fata de pretul pietei obisnuite.

Cine conduce G2A?

G2A .com este site-ul corporativ al companiei, care explica modelul de afaceri in mai mare detaliu. A fost creat de un grup de gameri entuziasti din Hong-Kong, pentru a „furniza cele mai bune licente pentru jocuri digitale si servicii comerciale pentru toti partenerii si clientii nostri“. Spre deosebire de alte companii, care isi ascund datele de contact, G2A isi publica bucuroasa adresele si numerele de telefon: au sedii in Hong Kong si un birou de suport in Polonia.

Codurile de activare sunt oferite de catre „vanzatori de pe piata“, adica terti care au coduri de vandut. Acestia pot fi persoane fizice care au cumparat un joc, dar au decis sa nu activeze codul, sau firme care au cumparat engros coduri de activare din regiuni under erau mai ieftine.

G2A adauga in mod automat ‘G2A Shield’ in cosul tau de cumparaturi in momentul in care incepi procesul de cumparare. Acesta este in esenta o garantie impotriva unui cod de activare nefunctional. Costa in jur de 3,7 RON, asa ca desi unii vor obiecta cu privire la faptul ca sunt obligati sa-l cumpere, pe motiv ca toate codurile ar trebui sa fie functionale, el iti ofera o asigurare ca vei primi in schimb un cod valid sau iti va fi returnata intreaga suma platita. Cel putin in teorie. Am primit pareri de la o multime de cumparatori furiosi, carora le-a fost refuzata despagubirea, in ciuda faptului ca platisera pentru un G2A Shield.

g2a pareri romania blog

Pentru a testa serviciul G2A, am verificat diverse jocuri si preturile erau toate mai mici decat apareau pe platformele lor respective – in unele cazuri, cu mult mai mici.

Pretul pe care il vezi afisat este cel de baza, excluzand G2A Shield-ul si TVA-ul, asa ca tineti cont de acest lucru atunci cand comparati preturile cu cele de pe Steam, Amazon sau orice alt comerciant.

Inainte de a achizitiona noi insine un cod, ne-am documentat pe o selectie serioasa de forumuri de gaming, pentru a vedea cate persoane se plang de G2A. Am descoperit ca – in mod covarsitor – persoanele care cumparasera codurile erau de parere ca totul a mers bine, avand in vedere ca au primit coduri reale si valide in doar cateva minute.

Altii au subliniat – pe buna dreptate, ca e la fel ca atunci cand cumperi produse de pe piata gri si ca acele coduri comercializate aici ar putea fi revocate de catre producatorii jocurilor la un moment dat.

Cum sa cumperi coduri de activare pentru jocuri de pe G2A

Atunci cand faci click pe un joc, vei vedea, in mod normal, pretul in dreapta, dar verifica sa vezi daca scrie alaturi “G2A Selected offer”. Daca scrie asta, e un pret oferit de un vanzator de pe piata. Poti face click pe acel vanzator, sa-i vezi rating-ul si cate coduri a mai vandut. E usor sa distingi intre cei legitimi si tepari in acest mod. Daca cumperi direct de la G2A, nu ai nevoie sa folosesti G2A shield.
Vestea buna e ca procesul e rapid si usor. Dupa ce am platit, am fost dusi intr-un ecran de confirmare, cu un indicator de status care arata „processing“ si o numaratoare inversa pentru timpul mediu de asteptare. In cinci minute, se facuse verde din portocaliu si aparuse un link care ne invita sa „Get CD KEY“.

 

G2A – Intrebari frecvente

  1. De unde isi procura vanzatorii codurile de activare pentru jocuri?

Sursa codurilor de activare depinde de vanzator. Vanzatorii mici cumpara jocuri la promotii, cei mari – direct de la distribuitori.

Majoritatea vanzatorilor de pe platforma au propriile lor afaceri si bineinteles, acest aspect este „secret comercial“. G2A este o piata si pentru a oferi cele mai bune servicii, monitorizeaza toti vanzatorii. De asemenea, ofera recenzii cu privire la fiecare vanzator/comerciant, astfel incat cumparatorii sa poata verifica istoricul vanzatorului inainte de a lua o decizie finala.

  1. Vanzatorii sunt persoane fizice sau firme?

Oricine poate vinde pe G2A.COM, asa ca exista toate tipurile de vanzatori: de la persoane fizice, la distribuitori de jocuri, la producatori de jocuri, la vanzatori engros. Sunt mai mult de  than 50,000 de vanzatori pe Piata G2A.

Se pregatesc, de asemenea, solutii personalizate pentru producatorii de jocuri (inclusiv Indie), pentru a le oferi un loc foarte special pe G2A. Unii dintre ei vand deja pe piata noastra si au rezultate excelente.

  1. Cum pot ei vinde cu atat de mult mai ieftin decat pe Steam, Uplay sau Amazon?

Daca achizitionezi jocuri in timpul unor promotii speciale, poti beneficia de reduceri pana la 90%, asa ca poti vinde mai departe jocurile mai ieftin. Daca esti un mare comerciant, te bucuri de o pozitie privilegiata in randul furnizorilor de jocuri, si astfel primesti preturi mult mai bune de la acestia.

 

g2a shop romania

Rezumat
Ultima actualizare
Produs revizuit
G2A
Rating-ul autorului
51star1star1star1star1star